Препоръки

Патрисия и Денис КАРДИНО

„Ние сме щастливи родители на две деца родени в България. Тази страна стана скъпа на сърцата ни и ние завинаги ще пазим спомена за приказните срещи, които имахме там.
Подхода при първото ни осиновяване на Мариус, който сега е на в 13 години, беше индивидуален. През март 2011 г., когато от АФА ни информираха, че едно малко момиченце, ни е предложено от българските власти, ние трябваше да изберем агенция която да ни придружи от целия списък с агенции, одобрени в България. Много бързо нашето предпочитание бе за Агенция ”Малкият принц”. Още първият контакт по електронната пощата ни убеди. Ние получихме отговори на нашите въпроси и процедурата ни беше много добре обяснена. Нямаше неясноти или въпроси без отговор. Много скоро ние разбрахме, че агенцията ще бъде до нас, за да ни подкрепя и да ни помогне с административните процедури във Франция и България. Нямахме никакви колебания или притеснения да задаваме въпроси или да получим съвети. Нашите контакти по електронна поща и по телефона с преводача, винаги са били много богати и много сърдечни. Тя винаги беше до нас по време на процедурата и ние й дължим много . Това е един прекрасен човек. Имахме възможност да се запознаем с екипа на агенция ”Малкия принц” през 2011 г. с Ален Томов, адвокат Юлия Роджери , всички са истински професионалисти. Ние им дължим много и никога няма да ги забравим. Нещо повече, 2 или 3 пъти годишно, им пишем писма с новини от нас и прикрепяме по няколко снимки.

На осиновителите, които са кандидатствали да осиновят дете в България и трябва да изберат агенция за посредничество си позволяваме да препоръчаме сдружение “Le Petit Prince”.
Те няма да бъдат разочаровани.

Валери ПЕТИ и Карим ТУЛИ

„Едно голямо благодаря на целия екип на „Малкият принц” за помощта и ценната подкрепа, които ни дадохте по време на двата ни престоя в България през март и август 2014 год. Благодарение на Вас Юлия, президент на асоциaцията и на Вас Марияна и Маргарита, нашите придружителки – преводачки, без да забравяме Симеон, нашият шофьор за второто ни пътуване от София до Бургас и също така техническия сътрудник, всичките ни молби бяха чути и нашите постъпки бяха много улеснени (резервиране на хотел, закупуване на билети за автобус и самолет, наемане на апартамент в София, административни задължения, молба за паспорт на Феликс и други малки услуги, като предоставянето на количка, на седалка за кола и на детско легло).
Вашето посрещане, вашата отзивчивост и вашето придружаване в успеха на нашата постъпка за осиновяване ни направиха щастливи и направиха, така че тези два престоя в България протекоха нормално.
Още веднъж благодарим на всички
С най-приятелски чувства
Валери, Карим и Феликс

Лоранс КАСТЕН

„Казвам се Георги и съм на 5 години и половина. Роден съм във Варна, България. Срещнах се с майка ми през май 2014 год. и днес – септември 2014 год. живея във Франция в Ланд. Нашата среща беше прекрасна. Срещнахме се в отдела за деца и когато погледите ни се срещнаха, нищо друго не съществуваше около нас, с изключение на тази дама Марияна, която беше от Асоциацията „Малкият принц” и придружаваше майка ми. Тя беше там, близо до нея и внимаваше дали всичко ще протече нормално и всичко се получи чудесно. Имах толкова много неща да кажа на майка ми и Марияна превеждаше всичко, за да можем да се разберем и да може да се осъществи вечната връзка по между ни. Усещах, че това доброжелателно наблюдение кара майка ми да е спокойна. Също така срещнах Юлия в офиса на Асоциацията, която ми обеща да направи всичко възможно и в правомощията й, за да може да се яви в съда и за да мога да живея този толкова дългоочакван живот. Всички бяха много мили с мен. Марияна предложи на мама да се върне за ваканцията през месец юли, като й обеща да се погрижи за всичко. И така и стана. Прекарах една седмица ваканция с мама, а асоциация “Малкият принц” направи всичко това толкова лесно. Резервациите за хотели, идеите за дейности, ресторантите, такситата…още веднъж внимание във всеки един момент. Адвокат Роджери (Юлия) от своя страна успя да подаде нашето досие в съда в София в много кратък срок. Съдът щеше да се произнесе много бързо. Ваканцията свърши, разбрахме се с мама да се виждаме на скайп и каква радост беше тогава. В края на август отново се видях с мама и този път беше завинаги. И този път тя беше спокойна и ми отдели цялото си време. Сега вече зная защо.
Казвам се Лоранс и съм майката на Георги. Пиша, защото когато трябваше да намеря посредническа агенция, се озовах в ситуация, в която трябваше да направя избор и този етап беше много труден за мен. И ако чрез моето засвидетелстване мога да помогна на семейства в тяхното решение, ще се радвам, тъй като днес мога да препоръчам тази агенция със затворени очи.
„Малкият принц”: името говори само за себе си. Срещнах се с хора, притежаващи една истинска доброта, които имат една единствена цел, нашето дете.
При първата среща, няма какво друго да правите освен да се посветите изцяло на вашата среща. Те се погрижиха за всичко друго. Посрещнаха мие на летището в 23.30 часа, откараха ме до хотела и направиха всички резервации, всичките административни постъпки. Пожелавам ви да се срещнете с Юлия, Марияна…това са едни уникални срещи, които ви стоплят сърцето и ви докосват душата.
„Дами, моят син и аз ви поздравяваме от Франция за свършената работа, която днес зная. че не е просто работа, а съдба.”